Nie wiem jak Wam, ale mi muffiny, czy babeczki kojarzyły się raczej w słodkiej wersji. Ale pomyślałam, czemu by nie spróbować ich w innym wydaniu. Poszperałam w internecie i znalazłam podstawowy przepis na muffiny do których dodałam tylko ( w tym przypadku) szynkę, żółty ser i szczypiorem. Co myślicie o takim zestawieniu?
Składniki:
Przygotowujemy foremki na babeczki- polecam używać silikonowych, ponieważ babeczki po upieczeniu idealnie odchodzą od foremki. Z podanych składników wyjdzie ok. 18-20 babeczek. Napełniamy foremki do 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 20 min do tzw. suchego patyczka.
Polecam podawać z ketchupem, sosem pomidorowym lub sosem czosnkowym.
Bon Appetit!
Składniki:
- 0,5 szkl. mleka,
- 1,5 szkl. mąki,
- 2 jajka,
- ok. 2 łyżki roztopionego masła,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1/2 łyżeczki soli,
- pieprz,
- ok. 150g szynki,
- ok. 150g żółtego sera,
- pęczek szczypiorku,
Polecam podawać z ketchupem, sosem pomidorowym lub sosem czosnkowym.
Bon Appetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz