Za kupnymi galaretkami po prostu nie przepadam, dlatego gdy na zajęciach zrobiła tą galaretkę mm... niebo w gębie.
Składniki:
Żelatynę moczymy w zimnej wodzie, następnie podgrzewamy i upłynniamy (w kąpieli wodnej). Mleko mieszamy rózgą, dodajemy cukier i cukier wanilinowy, rozpuszczoną żelatynę, dokładnie mieszamy. Porcjujemy do kompotierek(wcześniej lepiej podlać je zimną wodą-nie wycieramy) i pozostawiamy do wystygnięcia (trzeba to zrobić stosunkowo szybko ponieważ szybko zastyga). Powierzchnię dekorujemy owocami.
Bon Appetit!
Składniki:
- Mleko zsiadłe 500ml
- Cukier puder 60g
- Cukier wanilinowy 20g
- Żelatyna 15g
- Woda do żelatyny 80ml
Żelatynę moczymy w zimnej wodzie, następnie podgrzewamy i upłynniamy (w kąpieli wodnej). Mleko mieszamy rózgą, dodajemy cukier i cukier wanilinowy, rozpuszczoną żelatynę, dokładnie mieszamy. Porcjujemy do kompotierek(wcześniej lepiej podlać je zimną wodą-nie wycieramy) i pozostawiamy do wystygnięcia (trzeba to zrobić stosunkowo szybko ponieważ szybko zastyga). Powierzchnię dekorujemy owocami.
Bon Appetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz