Kultowa torebka która marzy się nie jednej kobiecie ( och.. mi również ^^). Postanowiłam zrobić dla bratowej tort właśnie w kształcie tego małego cuda ;) . Torcik składa się z biszkoptu ( przepis ) w kwadratowej formie 18x18 nasączonego ponczem z mocnego espresso i likieru kawowego, z kremu kawowo- śmietankowego (przepis z mojewypieki.com), standardowego kremu maślanego oraz masy cukrowej. Mam nadzieję, że Wam się podoba?
Składniki na krem kawowy ( wszystkie składniki powinny być dobrze schłodzone):
- 250g mascarpone,
- 250g kremówki,
- 2 łyżki cukru pudru,
- 2 łyżeczki kawy instant rozpuszczonej w 1 łyżce gorącej wody.
Składniki na podstawowy krem maślany:
- 200g masła niesolonego,
- 2 szklanki cukru pudru,
- 3 łyżki mleka,
- ekstrakt waniliowy.
Poniżej zamieszczam tutorial który ukazuje ak krok po kroku przygotować taki torcik ( należy włączyć napisy!)
Miłego oglądania!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz