Od jakiegoś czasu chodził mi po głowie makaron barwiony atramentem z ośmiornicy... W końcu znalazłam i musiałam wypróbować!
Składniki:
Na talerz wykładamy umytą roszponkę (może być rukola- wedle upodobania ). Nakładamy makaron dodajemy pastę pomidorową. Krewetki nadziewamy na patyczki od szaszłyków.
Bon Appetit!
Składniki:
- 250g makaronu tagliolini barwionego atramentem,
- 150-200g krewetek Vannamei białych mrożonych,
- puszka pomidorów krojonych,
- 100g masła,
- 5 ząbków czosnku,
- 2 garści roszponki,
- łyżka oliwy z oliwek,
- chilli w płatkach (lub proszku), trawa cytrynowa w proszku, sól, pieprz.
Na talerz wykładamy umytą roszponkę (może być rukola- wedle upodobania ). Nakładamy makaron dodajemy pastę pomidorową. Krewetki nadziewamy na patyczki od szaszłyków.
Bon Appetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz