Tosty hawajskie to doskonały sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa, ale także poznanie nowych połączeń smakowych. Doskonałe na niedzielne śniadanie, ponieważ wymagają trochę czasu, za to są bardzo pożywne.
Składniki (na 8 tostów):
Na blaszce do pieczenia układamy papier do pieczenia, aby tosty nie przywarły. Układamy na nim usmażone tosty i kolejno układamy szynkę, ananasa i ser.
Piekarnik ustawiamy na 180 stopni i góra-dół. Do już rozgrzanego wstawiamy blachę z tostami i pieczemy ok.10-15min do momentu roztopnienia się sera.
Najlepiej podawać z ketchupem, który idealnie komponuje się ze słodkim smakiem ananasa.
Bon Appetit!
Składniki (na 8 tostów):
- 8 kromek chleba najlepiej tostowego
- 8 plasterków sera tostowego
- 8 plasterków szynki/ 4 duże plasterki szynki (np. szynka Babuni)
- 8 plasterków ananasa z puszki
- 2 jajka
- 3-5 łyżek mleka
- olej do smażenia
Na blaszce do pieczenia układamy papier do pieczenia, aby tosty nie przywarły. Układamy na nim usmażone tosty i kolejno układamy szynkę, ananasa i ser.
Piekarnik ustawiamy na 180 stopni i góra-dół. Do już rozgrzanego wstawiamy blachę z tostami i pieczemy ok.10-15min do momentu roztopnienia się sera.
Najlepiej podawać z ketchupem, który idealnie komponuje się ze słodkim smakiem ananasa.
Bon Appetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz