Racuszki dobre są zarówno na obiad jak i na podwieczorek. Proste do wykonania oraz tanie.
Składniki:
Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy mleko, cukier, oraz żółtka jaj. Białka ubijamy i łączymy z pozostałą masą ( najlepiej łyżką aby ciasto było puszyste).
Obieramy jabłka, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w plastry o grubości ok. 2 cm.
Zanrzamy otrzymane plastry jabłek w cieście i smażymy na patelni na złoty kolor z obu stron.
Podajemy posypane cukrem pudrem.
Bon Appetit!
Składniki:
- 50g mąki
- 200ml mleka
- 3 jajka
- 50g cukru
- szczypta soli
- 3 twarde jabłka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy mleko, cukier, oraz żółtka jaj. Białka ubijamy i łączymy z pozostałą masą ( najlepiej łyżką aby ciasto było puszyste).
Obieramy jabłka, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w plastry o grubości ok. 2 cm.
Zanrzamy otrzymane plastry jabłek w cieście i smażymy na patelni na złoty kolor z obu stron.
Podajemy posypane cukrem pudrem.
Bon Appetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz