niedziela, 17 marca 2013

Placki z paluszkami krabowymi

Najlepiej smakują na ciepło jako przekąska, ale również można podawać je na zimno z różnymi sosami ja preferuję z sosem czosnkowym i salsą ;)




Składniki:
  • opakowanie mrożonych paluszków krabowych (surimi)
  • 4 jajka
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 3-4 łyżki mleka
  • 20 dag żółego sera
  • szczypta proszku do pieczenia
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
Paluszki lekko rozmrażamy, a następnie drobno kroimy. Żółty ser kroimy w małą kostkę.
Przygotowujemy ciasto: jajka, mąkę, mleko, proszek do pieczenia, szczyptę soli i pieprzu miksujemy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Dodajemy ser i paluszki.
Łyżką nabieramy niewielkie porcje ciasta i smażymy w mocno rozgrzanym głębokim oleju.


Bon Appetit!