Jest tak piękna pogoda, że miłośnicy grillowania pewnie już dawno porozstawiali swoje grille i delektują się smakołykami. Do obowiązkowej kiełbaski czy kaszanki warto dodać trochę koloru i witamin. Dzisiaj polecam zrobić pyszne szaszłyki warzywne, które zaskoczą podniebienie :)
Składniki:
Pieczemy aż warzywa zmiękną, ale będą kruche. Podajemy polewając sokiem z cytryny. Idealne z sosem czosnkowym.
Bon Appetit!
Składniki:
- 2 średnie cukinie,
- seler naciowy,
- pomidorki cherry, koktajlowe,
- papryka żółta i papryka czerwona
- czerwona cebula
- marynata: olej, papryka słodka, suszone oregano, szczypta vegety, pieprz, bazylia, ewentualnie płatki chilli
- sok z cytryny,
- patyczki do szaszłyków.
Pieczemy aż warzywa zmiękną, ale będą kruche. Podajemy polewając sokiem z cytryny. Idealne z sosem czosnkowym.
Bon Appetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz