Kiedyś spróbowałam samej mozzarelli i stwierdziłam, że mimo iż jestem miłośniczką serów, to ten ser do mnie nie przemawia. Jednak gdy spróbowałam caprese w wykonaniu mojej mamy oniemiałam z wrażenia i tych smaków.
Idealnie komponują się z grzankami z masłem czosnkowym mmm... aż ślinka leci ;)
Składniki:
W blenderze przygotowujemy dresing: dajemy bazylię ok. 2-3 łyżek oliwy i sok z cytryny do smaku (ewentualnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek). Całość doprawiamy solą i pieprzem i miksujemy. Polewamy pomidory z serem.
Podajemy z grzankami, kanapkami lub samodzielnie. Idealne do potraw z grilla.
Bon Appetit!
Idealnie komponują się z grzankami z masłem czosnkowym mmm... aż ślinka leci ;)
Składniki:
- opakowanie mozzarelli
- 3 dojrzałe pomidory
- garść świeżej bazylii
- oliwa z oliwek extra vergin
- sok z cytryny
- ząbek czosnku (opcjonalnie)
- sól, pieprz
W blenderze przygotowujemy dresing: dajemy bazylię ok. 2-3 łyżek oliwy i sok z cytryny do smaku (ewentualnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek). Całość doprawiamy solą i pieprzem i miksujemy. Polewamy pomidory z serem.
Podajemy z grzankami, kanapkami lub samodzielnie. Idealne do potraw z grilla.
Bon Appetit!